Over Linda

Flow of Yoga

‘Beauty of mind creates Freedom, Freedom of mind creates beauty.’

Een quote kan soms zo kort en bondig weergeven wat er leeft. Dat ik deze tegenkwam de dag nadat ik mijn diploma tot Holistic Beauty Therapist haalde kon geen toeval zijn. Ik zou het zelf verzonnen kunnen hebben. De belangrijkste kernwaarde voor mij is met grote hoofdletters VRIJHEID!

Daar probeer ik ook zoveel als mogelijk is naar te leven. Ik word heel gelukkig van reizen. Ver of dichtbij, met een boek op het strand of met mijn fototoestel om mijn nek op zoek naar mooie plaatjes. Maar ook heb ik mijn hart verloren aan het wandelen van de Camino, een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Back to basics, rugzak op mijn rug, overnachten op slaapzalen en een aantal weken helemaal opgaan in de natuur en mezelf. Ik koppel deze reizen meestal aan een goed doel omdat ik er in geloof dat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken. Ik heb nu 3 x voor Free a Girl gewandeld, een organisatie die zich inzet tegen kinderprostitutie. Mei 2021 staat er weer een Camino op de planning. Dit keer wel heel speciaal, samen met onze zoon Pepijn. Hij heeft het KWF als doel uitgekozen. Mocht je het leuk vinden hier meer over te lezen of een beetje mee te reizen dan ben ik te volgen via de facebookpagina Happy Camino.

Het is dus geen verrassing dat mijn keuzes altijd gemaakt worden met het oog op vrijheid.
Toch waren er tijden dat het even anders liep.

Ik heb periodes gekend dat het uiterlijk, of beter, mijn eigen uiterlijk dit behoorlijk in de weg stond. De wereld lag aan mijn voeten. Ik maakte veel en vaak mooie reizen, had geweldige opleidingen gedaan op gebied van yoga, zelfontwikkeling, coaching, meditatie etc. Maar ik werd zo opgezogen door mijn negatieve zelfbeeld.

Ik werkte als schoonheidsspecialiste en bedacht me zelfs dat dit toch eigenlijk niet meer kon als je zelf tekenen van veroudering gaat vertonen. Onzin natuurlijk, maar helaas kon ik het op dat moment niet tegen mezelf zeggen. Blijkbaar was de buitenkant een de trigger om nog meer binnenwerk te gaan doen. Gelukkig voelde ik dat dit me uiteindelijk weer ergens zou gaan brengen en het bij mijn leerproces hoorde. Een tijd van hard aan mezelf werken met wat hulp hier en daar brak aan. Ik ging me beter voelen en kon eindelijk weer met een lach op mijn gezicht in de spiegel kijken met alle imperfecties die bij mij horen. Mijn mind was tot rust gekomen, ik voelde weer de vrijheid.

Alles draait om balans

Op werkvlak werd het me ook steeds helderder. Ook hierin moest ik een verandering aanbrengen. De tijd was daar om al mijn vergaarde kennis, studies, mijn ontwikkeling als mens en mijn ervaringen op het gebied van huidverzorging samen te voegen. Het werken als schoonheidsspecialiste voegde niet meer. Dat het niets met mijn eigen rimpeltjes te maken had was me inmiddels heel duidelijk. Deze periode heeft me geleerd dat het meest belangrijke is dat alles om balans draait. Wanneer ik me happy en uitgerust voel dan stralen mijn ogen en verschijnt er met regelmaat een lach op mijn gezicht en is er ruimte om echt te voelen wat het leven van mij wil en ik van het leven. Of ik aan het perfecte plaatje voldoe is daarbij totaal niet belangrijk.

Precies dat wil ik in mijn behandelingen benadrukken. Het gaat om het geheel, ofwel ‘Holos’.
Naast heerlijke ontspannende behandelingen kan je vanaf begin 2021 ook terecht voor wandelcoaching. Eind dit jaar hoop ik mijn studie tot TRIA@ Wandelcoach af te ronden.

Zo komen al mijn passies na een mooi, soms ook verdrietig maar vooral leerzaam en liefdevol pad ook op professioneel vlak samen.

Dat is wat ik jou ook zo gun ❤