Lichtjes en mooie intenties

Flow of Yoga

Lichtjes en mooie intenties

Al enige tijd zetten we maandelijks een Yogi in het licht via onze nieuwsbrief. Deze keer is het een beetje anders. In een maand vol feest, gezelligheid, kadootjes, samen zijn, warmte, verbinding en waarschijnlijk heerlijk eten wil ik heel graag het verhaal over mijn grote passie vertellen…

Ben je geen lezer, scrol dan alsjeblieft toch even naar beneden tot ‘waarom ik dit deel’.

Wie ben ik?
Voor veel yogi’s een bekend gezicht, voor sommige misschien nog niet. Mijn naam is Linda, ik ben de partner van Nico en moeder van onze zoon Pepijn. Na mijn yoga opleiding had ik niet de ambitie om les te geven maar heb yoga wel in mijn hart gesloten. Dat iedere studie waardevol is bleek wel toen we in 2016 ons Flow of Yoga avontuur startte. Ik ‘fladder’ met heel veel liefde voornamelijk achter de schermen rond in de studio.  Mijn mooie praktijk is ook gevestigd binnen Flow waar ik heerlijke ontspannen holistische behandelingen geef of ik ben buiten te vinden voor wandelcoaching. Naast dit alles ben ik altijd wel met een studie bezig en ik heb ontelbaar veel hobby’s waarvan één in het bijzonder. Al enkele jaren maak ik lange wandeltochten om geld in te zamelen voor Goede Doelen. Iets wat impulsief is ontstaan en inmiddels is uitgegroeid tot een heel mooi project. Dit doe ik onder de naam Happy Camino. Dankzij veel trouwe donateurs halen we ieder jaar weer een geweldig bedrag binnen. 

Hoe, wat , waar?
Samen de wereld een beetje mooier en liever maken is al van jongs af aan mijn grote droom. Hoe? Dat vond ik nog wel eens lastig te bedenken. Totdat in 2017 ineens het idee opplopte om gewoon mijn schoenen aan te trekken en te gaan lopen. Ik hou van schrijven, fotograferen, gezellig praten en Social Media, de perfecte mix om mensen te bereiken. Een actiepagina was snel gemaakt en ik begon vervolgens mijn plannen te delen met daarin de vraag om donaties. Het doel waar ik voor ging lopen was Free A Girl. De route die ik bedacht had, was voor een beginner als ik best een uitdaging. Vanuit Heiloo wandelen naar al mijn vorige woonplaatsen, Rotterdam, Barendrecht, Westmaas om te eindigen in Ooltgensplaat. Ruim 185 km in 5 dagen. Ik had de stoute schoenen aangetrokken en hotels gevraagd of ik gratis mocht overnachten. Dat lukte! Totaal onvoorbereid begon ik aan dit avontuur. Zonder lange afstand wandel ervaring en zelfs met korte afstanden kwam ik niet verder dan de hond uitlaten. Wat me op beide voeten dubbele blaren opleverde. Pijnlijk maar met het doel voor ogen was dit alleen maar een extra motivatie om door te gaan. Voor de meisjes waar Free a Girl zich voor inzet is het leven tenslotte veel en veel zwaarder. (red: FaG bevrijdt meisjes uit de kinderprostitutie) Sindsdien heb ik mijn ‘ik wil de wereld mooier maken’ pad gevonden!

Een aantal maanden na deze tocht begon het weer te kriebelen. Eind Maart 2018 kwam ik thuis met de mededeling 6 weken later de Camino naar Santiago de Compostela te gaan lopen. Vanuit Portugal, ik zou dan 2 weken onderweg zijn. Ook dit keer voor Free A Girl. Mijn tijd tot vertrek besteedde ik vooral aan het bereiken van donateurs door over de noodzaak van deze organisatie te vertellen. Over mijn reis was weinig te melden, want eigenlijk wist ik niet meer dan dat ik van Porto naar Santiago zou gaan lopen, dat dit ongeveer 300 km zou zijn en ik op slaapzalen zou overnachten. Het vertrouwen was groot, want de donaties kwamen al snel binnen wat mij een boost gaf om het plan door te zetten. 

Zogezegd zo gedaan. 14 Mei, op mijn verjaardag, startte mijn Camino. Voor het eerst op pad met een rugzak van 12 kilo (wat in de jaren erna steeds iets minder werd) , glimmende nieuwe wandelschoenen, blarenpleisters en totaal geen idee wat het wandelen van een Camino verder inhield (het klonk altijd zo goed). Daar stond ik… was het de bedoeling dat ik iets ging volgen? Zijn er bordjes die de route aangeven? Op het moment dat ik toch een beetje suf om me heen bleef kijken liep er een man met grote rugzak voorbij.  Hij keek niet op of om maar wees tijdens het voorbij wandelen uit het niets op een gele pijl. Yes, de tocht kon beginnen!

Sindsdien heeft het  Camino-virus me te pakken en heb er inmiddels 6 wandeltochten op zitten. Steeds weer met de intentie geld in te zamelen. De doelen variëren per jaar, de eerste jaren liep ik voor Free a Girl, daarna samen met onze zoon voor KWF kankerbestrijding en de laatste voor Stichting Vluchteling. Bij aankomst in Santiago ben ik iedere keer niet alleen ontroerd door het pad wat ik afgelegd heb maar vooral door de geweldige eindstand op de teller en de verbinding met de donateurs die steeds zo voelbaar is.

In 2023 staat er weer een nieuwe wandeltocht op de planning. Hoelang, waarheen en wanneer is net als altijd een vraag die niet lang voor vertrek pas echt duidelijk zal worden. Mijn energie gaat ook nu eerst naar het onder de aandacht brengen en geld inzamelen. Het leek me een mooi moment dit ook met jou te delen.

Zoals gezegd, geen Flow of Yogi van de maand December. Daarvoor in de plaats wil ik heel graag Stichting Niet Graag een Lege Maag in het licht zetten.

Deze stichting is ontstaan nadat een Rotterdamse vader zag dat zijn zoon zijn boterhammetjes in de pauze deelde met klasgenootjes. Toen hij naar het waarom vroeg bleek dat deze kindjes niets te eten hadden en hoogstwaarschijnlijk ook het ontbijt over hadden moeten slaan. Niet uit vrije wil, maar simpelweg omdat er niets is. We kunnen van alles vinden van de keuzes die sommige ouders misschien maken of de situaties waarin zij terecht zijn gekomen alleen mogen we onze ogen hier nooit voor sluiten. De kindjes zijn de dupe van deze omstandigheden. Zij moeten gezien en gehoord worden, ze hebben de hulp van buiten zo hard nodig. Geen eten betekent minder energie, gebrek aan concentratie, slecht zelfbeeld, eenzaamheid, verdriet en het wordt enorm lastig een positief toekomstbeeld te ontwikkelen. De toekomst waar wij en onze kinderen allemaal onderdeel van zijn. 

Maar daar was Johan de Boterhammenman, zoals deze vader inmiddels bekend staat. Vanuit zijn keuken begon hij met het klaarmaken van gezonde lunchpakketjes. Inmiddels is dit enorm uitgegroeid en smeert hij samen met een groep vrijwilligers dagelijks honderden boterhammen. Geweldig, maar helaas betekend groei in dit geval niet iets heel positiefs. Een duidelijk teken dat steeds meer mensen in armoede leven. 

Om dit te kunnen bekostigen is natuurlijk geld nodig. Onlangs heb ik contact met de stichting opgenomen en hen mijn verhaal voorgelegd met de vraag waar zij behoefte aan hebben. Het antwoord was verrassend, namelijk goederen. Voor mij erg leuk want dit maakt dat ik nu met eigen ogen kan gaan zien waar het ‘bij elkaar gewandelde’ geld heen gaat. Zodra er een mooi bedrag ingezameld is zal ik, met de boodschappentassen vol, naar de smeerplaats gaan.

Dat er nu al €280,- gedoneerd is stimuleert enorm. Waarmee ik gelijk duidelijk wil maken dat niets van de donaties gebruikt wordt om mijn reis te bekostigen!!

Waarom ik dit deel?

Ik zou liegen als ik het alleen vertel voor een mooi verhaal. Wie komende tijd de yogaschool binnenkomt wandelen ziet daar een tafel vol kaarsjes staan. Daar staat ook een mandje met ieniemienie flesjes met daarin een leeg papiertje. Verder ligt er een pen, een aansteker en er staat een donatiepotje. 

Op het papiertje mag je je intentie voor 2023 schrijven, jouw wens, jouw droom. Bewaar dit flesje goed en wie weet, wanneer je het volgend jaar rond deze tijd weer opent, ben je op het punt waar je nu alleen nog van kan dromen. Of misschien wil je de naam van iemand die je lief is op het briefje schrijven. Hoe je het invult is aan jou zolang het maar met veel liefde en aandacht gebeurd. Om dit momentje van schrijven extra krachtig te maken mag je vervolgens een kaarsje aansteken. Ze branden 10 uur dus jouw stralende lichtje zal de hele dag zichtbaar zijn. 

Voor dit mooie ritueeltje vraag ik een donatie. Helaas moet ik hier een minimumbedrag tegenover zetten om het in verhouding te laten blijven. Om het in de sfeer van het doel te houden is dit ongeveer gelijk aan een heel volkorenbrood, namelijk €3,-   Het maximale bedrag is natuurlijk helemaal vrij.

Je mag dit contant betalen of doneren via de crowdfunding pagina die ik hiervoor heb aangemaakt. Onder dit bericht volgt de link.

Ik hoop dat we met elkaar een heel mooi bedrag op mogen halen. En daarnaast zal de yogaschool hopelijk glinsteren en verwarmen van de liefdevolle energie en de lichtjes die branden.  

Alvast enorm bedankt!

Wil je een donatie doen?

Wil je mijn avonturen volgen dan kan dat. Tijdens de reis houd ik een blog bij en voor die tijd deel ik zo nu en dan wat nieuwtjes of gewoon een gezellig stukje. En natuurlijk zal ik uitgebreid verslag doen wanneer de eerste boodschappen weggebracht zijn. Je kunt dit lezen op www.droomtijd.wordpress.com  Voor foto’s ed kan je terecht op de instagram (of, minder actief, facebook) pagina van Happy_Camino.

Dank je wel dat je de tijd hebt genomen mijn verhaal te lezen. Mocht je meer willen weten, ik ben met regelmaat in de yogaschool te vinden dus heel gezellig om eens een praatje te maken!

Hele mooie, gezellige, warme en vooral liefdevolle feestdagen.

Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken!

Veel liefs,

Linda