Shanta Schreuder

Flow of Yoga

Shanta Schreuder

Shanta is opgegroeid in een creatieve familie waar vaak werd stilgestaan bij “goed te kijken”, echt waarnemen wat je ziet. Het licht op zee, de kleuren in de natuur of de schoonheid van regendruppels op planten. Tekenen was, besefte ze later, als een meditatie voor haar. Volledige focus op het tekenen, de aandacht naar het potlood op papier in plaats van bij de gedachten in je hoofd. Werkte ontspannend en verruimend.

Tijdens, een toen, drukke baan in de reclame deed ze uit nieuwsgierigheid eens een Bikram yogales. Gewoon voor de lol, dacht ze… Maar met wat een heerlijk licht en herboren gevoel kwam ze uit die les! Ze was direct helemaal verkocht.

Later werd dat Ashtanga yoga, en hier kwam alles samen. De focuspunten, ademhaling en de dynamische vinyasa’s die ervoor zorgen dat de serie een bewegende meditatie wordt die je terug in contact brengt met jezelf. Het goed kijken, maar dan naar binnen. Ze vindt er rust, kracht en acceptatie in. Voor haar eigen verdieping en ter inspiratie voor anderen is ze in september begonnen met een yogaopleiding tot Ashtanga lerares.